Veri İhlalinden Korunmak İçin Öneriler

Veri ihlalinden korunmak ve veri gizliliğinin sağlanması için 5 temel adım:

1. Https uzantılı çevrimiçi oyun sitelerini tercih edin
Https uzantısı kullanan siteler verilerin yalnızca sunucu ve alıcı arasında iletilmesi için şifreler. Bu durum da verilerinizin gizliliğini sağlayarak ihlalini zorlaştırır.

2. Gizlilik sözleşmesini okuyun
Yasal çevrimiçi oyun siteleri ve uygulamaları mutlaka gizlilik sözleşmesine sahip olmalıdır. Kişisel verilerinizin korunması adına hazırlanmış olan bu sözleşmelerde verilerinizin ne ölçüde korunduğuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

3. Gizli mod özelliğine güvenmeyin
Gizli mod özelliği sizin verilerinizi kaydetmemiş gibi davranır fakat aslında sizin verileriniz için tam bir koruma sağlamaz.

4. Kişisel bilgilerinizi kullanmayın
Çevrimiçi oyunlarda gerek şifre gerekse kullanıcı adı gibi bütün detaylarda sizin bilgilerinizi içermeyen benzersiz veriler kullanın. Bu sayede verilerinizin ihlali zorlaşır.

5. Anti-Virüs programı kullanın
Kötü amaçlı yazılımlardan korunmak özellikle internet sitelerinden çevrimiçi oyunlar indiren kullanıcılar için oldukça önemlidir. Anti-virüs programı kullandığında cihazınız kötü yazılımları tespit eder ve verilerinizin ihlalinin önüne geçer.

Buradaki en önemli nokta oyun sağlayan şirketlerin kişisel verilerin gizliliği ve korunma kanunu tarafınca hazırlanmış bir sözleşmeye sahip olmaları ve bu sözleşmede kişisel verilerin gizliliği ve ihlaline yönelik bilgilerin açıkça belirtilmiş olmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.