İşte Türkiye’nin 2019 Sonu Alışveriş Takvimi

İnternet üzerinden satış yapan şirketlerin temel amacı genellikle daha fazla satış yapmak ve marka bilinirliğini arttırmaktır. Yılın son çeyreğinde müşterilerin çok yoğun olarak alışveriş yaptığı bazı kritik anları ve güncel verileri bir araya topladıkları infografikten bazı bilgileri bu yazıda paylaşacağız. Rekabetin tavan yaptığı bu özel günlerde efilli'nin anlık tekliflerinden yararlanarak rakipleriniz arasından sıyrılabilirsiniz. Sonrasında veri analizleri ve sizin için hazırlanmış raporlar ile bu günlerin getirilerini inceleyebilirsiniz.

11.11 – bekarlar günü
son 2 yıldır 11 kasım'da internet dünyasında satış oranlarında çok yüksek artışlara öncü olan günlerden biridir. Neredeyse tüm kategorilerde büyük indirimlerin yapıldığı bekarlar günü'ne olan "arama i̇lgisi" bir önceki yıla göre %93 artış gösterdi.

29 kasım – black friday
yılın en büyük alışveriş dönemidir. Türkiye'deki popülerliğini 2018 yılında kazandı. Her alanda büyük indirimler yapılan bu gün için pazarlama bütçenizi biraz arttırmak mantıklı bir karar olacaktır. Artan taleple birlikte rekabet de artıyor ve dijital kampanyalar bu noktada şirketlere yüksek fayda sağlıyor.

2 aralık – siber pazartesi
siber pazartesi yılbaşı hediyesine hala karar veremeyenler için bir hatırlatıcı niteliğinde. Öyle ki, siber pazartesi'den yeni yılın ilk haftasonuna kadar "hediye seçenekleri", "yılbaşı hediye önerileri", "ne hediye alsam? " gibi aramalar artış gösteriyor. En çok getiri sağladığı kategoriler ise tüketici elektroniği, uçak bileti ve moda.

21 aralık – en uzun gece
konu alışveriş yapmak olunca pazarlamacılar ve tüketiciler her günü değerlendirmeyi çok seviyor. 2018'de türkiye'deki tüketiciler için değerinin arttığını gördüğümüz bu gün, artık bir gelenek halini alan yeni yıl indirimleri sayılmazsa, yılın son önemli günü diyebiliriz.

Yeni yıl
aralık ayından başlayıp 1 ay boyunca yeni yıl heyecanını aşılayan ve yeni ürünlere yer açmak için eskilerde büyük indirimler yapılan dönemdir. Yeni yıl, uzun yıllardır satışlarda büyük artışlara öncü olmuştur ve en üst sırada olmasa da değerini hala korumaktadır.

Unutmayın, tüketiciler için satın alma periyodu giderek uzuyor. Yani almak istedikleri ürünü bazen haftalarca arayabiliyorlar. Bu dönem için konuşacak olursak, yılbaşı hediyelerini kasım ayından başlayarak araştırmaya başlayacaklardır. Kasım ve aralık aylarında görünürlüğünüzü arttıracak kampanyalar ile satış hedeflerinizi tutturmanız daha kolay olacaktır.

İçeriklerimizin devamı için biz takip etmeyi unutmayın! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Kaynak:

Https: //www. Thinkwithgoogle. Com/intl/tr-tr/icgoruler/tuketici-icgoruleri/yilin-son-ceyreginde-turkiyenin-alisveris-takviminde-neler-var/

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.