Push Notification ve Anlık Kişisel Teklifle Satış Çekmek

Mobil kullanıcıların artması, beraberinde birçok değişiklik getirdi. Bunlardan biri de gönderdiğiniz e-maillerdeki okunma oranı.

Artık müşteriler e-maillerine yalnızca ihtiyaçları olduğunda bakıyor. Çoğu kullanıcının e-mail uygulaması için anlık bildirimleri kapatmış olduğunu gözlemliyoruz. Yani sitenizden alışveriş yapmadan çıkan bir kullanıcıyı geri getirmenin yolu artık e-mail değil. Bunun yerine uygulamanız üzerinde çalışıp sonrasında da "anında bildirimler" göndermek daha etkili bir yol. Hatta sunacağınız anlık kişisel tekliflerle kullanıcıları sitenizi ya da uygulamanızı terk etmeden önce alışverişe yönlendirebilirsiniz.

Anında bildirim ve anlık teklifler ile;

  • Kullanıcılarınızı sosyal medya kanallarınıza yöneltebilirsiniz,
  • Ürün ve servislerinizi tanıtacak kişisel kampanyalar hakkında haber verebilirsiniz,
  • Onları başka bir yerden sitenize yönlendirebilirsiniz,
  • Terk ettikleri sepetlerine geri dönmelerini sağlayabilirsiniz.

Çok fazla anında bildirim gönderip müşterilerinizi bıktırmadıkça bundan yüksek verim sağlayabilirsiniz. Müşterilerinizin anında bildirimleri istedikleri zaman kapatmakta özgür olduklarını unutmayın. Ayrıca kurumsal kimliğinize uygun bir tasarım ve dil kullanmanız gerektiğini de unutmayın. Hatta web sitenizden daha çok karşılarına çıkacağı için, anında bildirimlerdeki duruşunuza ekstra özen göstermelisiniz.

Doğru yer ve zamanda gönderilen, abartısız ve gerçekçi bildirimlerle e-ticaret sitenizdeki kullanıcıları müşterilere çevirebilirsiniz.
Anında bildirim gönderirken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de kişiselleştirme… son birkaç yılda internet kullanımının geldiği noktayı düşündüğümüzde, rekabetin çok sıkı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Kullanıcılar internet alışverişi yaparken fiyatlar kadar şirketin sağladığı diğer avantajları da karşılaştırırlar. Kişiselleştirilmiş mesajlar ve tekliflerle müşterileriniz kendilerini sitenize daha yakın hissedeceklerdir.
Kişiselleştirmelerin en alışılmış yöntemleri kategori ve konum bazlı kişiselleştirmedir. Yapılan bir araştırmada kategori bazlı kişiselleştirmenin dönüşüm oranı %52 olarak belirlenmiştir. Mail ve mesaj yoluyla ise bu oran sadece %15 düzeyindedir.

Anında bildirimlerle birlikte anlık tekliflerle de satışlarınızı arttırabilirsiniz. Birkaç dakikalık, müşterinizin ilgi alanlarına veya incelediği ürünlere göre oluşturulmuş teklifler rakipleriniz arasından sivrilmenizi sağlayacak. Efilli ile istediğiniz oluşturabileceğiniz anında bildirimler ve anlık teklifleri incelemek için hemen bir demo isteyin!

Bunlar için efilli yapay zekasının sizin için hazırladığı segmentler ve raporlardan yararlanabilirsiniz.
Yapay zeka, makine öğrenmesi, web siteleri, anlık teklifler gibi konularla ilgili daha fazla yazı için bizi takipte kalın! Görüşmek üzere…

Kaynaklar:

https: //useinsider. Com/creating-sales-opportunities-with-price-alert-web-push-notifications/
https: //neilpatel. Com/blog/push-notifications-to-boost-engagement/

Yasal Uyarı: Yayınlanan her türlü yazı ve içeriğin tüm hakları Efilli Yazılım’a aittir. Kaynak gösterilse veya aktif link verilse dahi yazı, ses, video gibi her türlü içeriğin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz, yayınlanamaz, paylaşılamaz ve değiştirilemez.

Gelişmelerden Haberdar Olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.